dinsdag 1 juni 2010

Gaat lekker

Inmiddels zitten we vlak boven Cherbourg. Vandaag begon inderdaad met motoren (een uur of 10) maar om een uur of acht kon het zeil er weer op. Aan het einde begon de wind te ruimen, van zuidoost naar uiteindelijk noord. Tegelijk kwam er wat mist op zetten, dus kon de radar er bij. Heerlijk ding, zo'n scherm met stipjes. En bij Cherbourg nuttig bovendien.
 
Van de bemanningsleden kunnen we nu wel stellen dat iedereen danig is ingeslingerd. Paul begon al een heel verhaal over echte zeelieden die lachten tegen Frankrijk (wat een paar pillen cinnarizine al niet met een mens kunnen doen!). Het koken lukt ook op een slingerend schip vrij goed; tot nu toe hebben we elke avond warm eten gehad, alleen de eerste avond was het wat simpeler uit potjes. Men klaagt nog niet (en als u het nog niet wist: over het algemeen reageert bemanning bijzonder geprikkeld op mindere kwaliteit voedsel).
 
Met dit onregelmatige slapen is het een beetje lastig om te bedenken welke dag het ook alweer is, en wanneer wat precies gebeurde. Je pikt belevenissen uit die op wat voor manier dan ook indruk hebben gemaakt, en relateert andere zaken daaraan. Gebeurde dat nu voor of na die heftige golf voor de Zeeuwse kust, bijvoorbeeld. Ook is het grappig om te zien hoe het licht en de kleuren veranderen met een beetje meer zon, of juist wolken of mist.
 
Tenslotte heeft het geklots en het water binnen wel opgeleverd dat ik eindelijk weet waar het lekwater in de linker boeg vandaan komt; Huibert kan een boodschappenlijstje verwachten voor de 'epoxy-boer', zodat we daar in Brest een einde aan kunnen maken.
 
Groet,
Marc

1 opmerking:

andere marc zei

Ha Marc,

Zal de reis af en toe volgen, met gepaste jaloezie. Zo te zien gaat het goed. Heb je een onervaren man aan boord? Stoer! Stel je je bemanning nog voor?

In elk geval een hele goede reis, pas op!

Andere Marc