zondag 13 juni 2010

Alweer een dag

En dat was alweer de vijfde dag op zee. Vannacht zag ik dat we op de helft waren; 570 mijl de ene kant op, 570 mijl de andere kant hemels breed gezien. totaal gelogde mijlen 825, in 104 uur! 
Verder eigenlijk weinig bijzonderheden. Misschien is dat nog wel het bijzonderst; we varen al de hele tijd ruime wind over bakboord. Soms ietsje scherper, soms ietsje ruimer. Alleen de windsterkte varieert soms wat, zodat er een rifje uit of bij kan.
Qua ontmoetingen zitten we vandaag op drie schepen, 8 dolfijnen gedurende een kwartier rond de boegen, en een vliegende vis. Oh ja, een vogeltje dat zeker een stormvogeltje is, maar waarvan we er nog niet uit zijn of het een Wilsons-, Vaal-, of Madeirastormvogeltje is.
Qua eten vandaag een lichte dip; de couscous en begeleidende saus was OK, maar de interpretatie van de 'kipschnitzel' door Lupak is niet om over naar huis te schrijven (laat staan over te bloggen).
Stemming verder prima.
 
Tot zover,
Groet,
Marc
 
PS: voor het versturen van dit bericht zijn we afhankelijk van een kwetsbaar electronisch apparaat. Een tijd geen bericht betekent niet direct paniek!

Geen opmerkingen: