maandag 7 juni 2010

Vooruit kijken

Zaterdagochtend vroeg vertrok John naar Gent, en 's avonds kon ik Huibert ophalen van het station. In de tussentijd had ik nog wat klussen gedaan, door Brest gelopen, en heel veel babbels met Fransen gehad. Het voelde helemaal vakantie.
Gisteren en vandaag hebben we verder geklust; de voorbeam opnieuw volgeschuimd om de lekkage in de bb boeg te verhelpen, nieuwe smeerrepen ingeschoren (voor het zetten van de reven), en het zee-anker echt gebruiksklaar gemaakt. Je blijft altijd bezig! Inmiddels is alles klaar en zijn we helemaal voorbereid.
 
Het verhaal van Paul is een mooie afsluiting van de eerste stap. Het is raar om te merken dat het maken van een dergelijke tocht niet alleen een stoer avontuur is, maar je ook aan het denken zet over het hoe en waarom in het leven.
 
Nu kijken we weer vooruit. De weerkaarten en gribfiles laten zien dat we woensdag de grote sprong gaan maken richting Azoren. We starten dan met weinig wind in de kern van een lagedrukgebied, krijgen na een dag stevige wind op de kont, en mogen daarna de gennaker hijsen voor een ruimewinds rak. Althans, dat is wat we nu voor de komende vijf dagen kunnen voorzien.
Morgen zijn we 'vrij', en huren we een auto om nog eens wat vuurtorens van de landkant te gaan bekijken en de laatste (verse) inkopen te doen.
 
Groet,
Marc

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Uit het stukje vooruit kijken lees ik vooral dat de postieve dynamiek van de eerste week zich continueert. Marc en Paul, hierbij wil ik wereldkundig maken dat de verschillende teksten ondertussen een mooi (b)logboek vormen en de reis voor mij een heel positieve ervaring was en nog steeds is. Hiervoor ne superdikke merci. And remember...krab zal nooit meer hetzelfde zijn na crabe marteau.
First we take the channel; than you take the ocean. John

Unknown zei

Hé zeilmannen!
Heel leuk om jullie lange verhalen en overpeinzingen over het zeezeilleven te lezen! Ik kijk ook al helemaal uit naar de tocht over de grote plas!
Slaap nog even lekker door vannacht, hopelijk is het jullie gelukt de koelkast tot de rand te vullen met Franse lekkernijen en zijn alle reparaties oceaan-bestendig!
Heel veel geluk met de wind gewenst en plezier met elkaar en de Glatisant! En natuurlijk geluk met ontmoetingen met de grote oceaan bewoners!
Goeie vaart!
Joke