maandag 31 mei 2010

Kost wat, maar dan heb je ook wat

Het werd inderdaad een bewogen nacht, met WNW 7 Bf. Aan het einde van de avond leek de wind wat af te nemen, en konden we voorzichtig gaan denken aan het weghalen van een rif, maar tegen een uur of 10-11 stond de wind weer stevig door. Alles dat niet vast stond lag al gauw op de grond en het water vond z'n weg langs elke kier die te vinden was. Jaammer! Maar ook wel weer een aardige test.
John had zich wat meer liggen in de trampolines in de zon voorgesteld, met prosecco enzo. Ik bewonder hoe hij het hele geval opnam; qua zeedoop meteen 7Bf voor je kiezen te krijgen is niet niks!
Het goede nieuws was dat niemand ernstige vormen van zeeziekte heeft gehad, de boot zich verder goed hield, en dat we natuurlijk een hele goede voortgang maakten. Tegen een uur of drie vandaag (maandag), dus na een etmaal varen, waren we ter hoogte van Calais. Inmiddels (19.45) is de wind wat ingezakt en proberen we met de gennaker er een beetje de gang in te houden. We hebben nu ongeveer eenderde van de afstand afgelegd. Waarschijnlijk gaan we niet ontkomen aan een stuk motoren; naar verwachting zakt de wind in de nacht volledig in (nu nog maar 2 à 3 Bf)
Het experiment 'koken van aardappelen in zeewater' is goed verlopen; Paul noch John konden vertellen welke aardappel in zout, en welke in zoet water was gekookt.
 
Groet,
Marc
 
PS: deze blog sturen we alleen maar in; de reacties lezen we pas in Brest
 

1 opmerking:

Unknown zei

Marc, Paul, John,
Vliegende start voor jullie! Had niet gedacht dat jullie al voorbij Calais zouden zijn! Hopelijk komt er met het wegvallen van de wind ook nog een zonnetje zodat alles weer een beetje opdroogt. Ben blij met jullie geslaagde experiment met de zoute piepers, misschien ook nog met de pasta en de rijst proberen? Geniet ervan!
Joke