donderdag 10 juni 2010

ingeslingerd

Zojuist hebben we een pasta carbonara achter de kiezen; macaroni met spek, room, champignons en courgette. Blijft weer lekker dus!
 
Gedurende de nacht ging het harder waaien, en hebben we steeds meer reven gezet. Nu varen we op alleen de fok (ongereefd, dat dan weer wel). De wind komt uit het noord-noordoosten, 6à7 Bf. We zijn vanaf een uur of acht vanmorgen van het continentaal plat af aan het varen, en inmiddels moet je een minuut of twintig rennen (bij 12km/uur) om de bodem te bereiken. Best diep dus. De golven worden al langer en langer. Het lijkt wel oceaan!
 
Huibert heeft de eerste dolfijnachtigen voorbij zien zwemmen; ze waren 'onderweg' en haalden ons vlot in. Kennelijk geen zin of tijd om even rond de boegen te dartelen. Inmiddels zijn we ook aan een wachtensysteem begonnen (grofweg 4 uur op / 4 uur af).
 
Kortom, alles gaat z'n gangetje. De windverwachting is dat we dit zo houden tot in de loop van vrijdag, en dat 'ie dan wat af gaat nemen.
 
Tot zover,
Groet, Marc
 
PS: voor het versturen van dit bericht zijn we afhankelijk van een kwetsbaar electronisch apparaat. Een tijd geen bericht betekent niet direct paniek!

4 opmerkingen:

Anoniem zei

lijkt me allemaal heerlijk.. waarom was ik nou toch niet je reistas in gekropen Huib..;)

veel plezier, genietze!

Joyce

Anoniem zei

Leuk om jullie blog te lezen. Terwijl wij straks op ons werk moeten zijn...
Succes tijdens het wachtsysteem, lijkt mij behoorlijk vermoeiend.
Dikke knuf voor Huibie

Nanda

Anoniem zei

Klinkt goed Marc!

Als je de dolfijnen voor de boeg wil laten spelen moet je de motor aanzetten, ze zijn dol op dat geluid. Zoiets als de bel voor het speelkwartier voor flipper.
Maar je kan ook naar Harderwijk natuurlijk...

Hou het heel! Pepijn

John zei

Leuk te lezen dat het culinaire/bourgondische zich doorzet...Enne na een week weer aan het werk blijf ik toch een deel met mijn gedachten op zee.
Mariene groeten
John