zondag 20 juni 2010

opnieuw inslingeren...

We zijn weer onderweg, en dan blijken vier dagen op Santa Maria genoeg om de zeebenen weer kwijt te zijn... Jaammer alweer. Dus vooral lekker in de frisse lucht zitten!
 
En da's helemaal niet erg; windje 3 op de kop, zonnetje, rustig zeetje.
Onze koers voert ons langs São Miguel, het grootste eiland van de groep. Of eigenlijk: tegenaan. De wind komt iets teveel uit het westen om het eiland vrij te kunnen zeilen. Op een afstand van 35 mijl zien we het al duidelijk liggen. Huibert vroeg net of we 'tussen de twee eilanden door gingen'. Nou, nee, op deze koers varen we er recht tegenaan. De verwarring werd verklaard doordat aan de linker en rechterkant van het eiland de bergen zo'n 500 meter hoger zijn dan in het midden; het grootste deel van het eiland zit dus nog eigenlijk achter de horizon!
 
Uiteindelijk willen we via het Canal de São Jorge, tussen São Jorge en Pico doorvaren, om dan linksaf te slaan naar Faial. De toeristische route zeg maar, met voldoende te zien tussendoor. Vanavond hadden we ook alweer dolfijnen voor de boeg. Ben benieuwd of we nog walvissen gaan zien.
 
Oh ja, qua eten was het aardappelen met een ratatouille van courgette, paprika en ui (alles uit Frankrijk, dus zo'n twee weken goed gebleven onderin de boot) met gehakt uit blik. Morgen doen we een lasagna van de witte kool die nog uit Nederland komt (dus dik drie weken OK). Als het zo doorgaat eten we elke dag 'verse waar' en blijven de blikken voor het grootste deel gesloten.
 
Groet,
Marc

Geen opmerkingen: