dinsdag 15 juni 2010

ritme van de golven

Weer zo'n dag vandaag dat je je afvraagt: 'wat is er ook alweer gebeurd?'
Eigenlijk zijn het niet de dagen die zich aaneen rijgen, maar de wachten. 4 uur op, 4 uur af, je raakt in een raar ritme waarbij echt het logboek nodig is om te bedenken wat wanneer, en welke dag überhaupt.
De golven zijn nu weer wat groter, nadat de wind weer een tijdje met 5Bf heeft doorgestaan. Aan het begin van de dag leek het inderdaad het verwachtte gennaker-weer, maar toen het ding aan dek lag stond er weer meer wind. En om nu gekke grappen uit te gaan halen met 80m2 midden op de oceaan...
De stuurautomaat begon vandaag wel heel erg te knerpen, zodat we de reserve motorunit hebben gemonteerd. Verder was het rif uit-rif in, en een paar keer gijpen (voor de wind afkruisen).
 
De hele dag hebben we geen schip gezien, en ook aan het dierenfront is de oogst mager. Het vogelspotten begint inmiddels wel serieuzere vormen aan te nemen. Vandaag konden we als nieuwe soorten noteren: Kuhls Pijlstormvogel (mooi, rank en sierlijk), Bulwers stormvogel (idem, maar dan bijna zwart), en Wilsons stormvogeltje (soort zeezwaluw). Je ziet, men doet hier nogal aan stormvogels. Appelvinken zou ook wel bijzonder vreemd zijn in deze omgeving natuurlijk.
 
De afstand tot ons waypoint op Santa Maria is nu 128 mijl, zodat we verwachten om morgen tegen de avond binnen te lopen (woensdagavond). Dat is dan dus een bijzonder snelle overtocht, maar ja, wat wil je bij constant ruime wind, met minstens 3-4 Bf en vaak meer.
 
Qua eten is de koelkast inmiddels leeg, en aten we vandaag de kliekjes van eerdere dagen...
 
Tot zover,
Groet,
Marc
 
 
PS: voor het versturen van dit bericht zijn we afhankelijk van een kwetsbaar electronisch apparaat. Een tijd geen bericht betekent niet direct paniek!

1 opmerking:

Andere Marc zei

Ha (ene) Marc,

Blijft bizar dat je dit niet alleen uit vrije wil doet, maar er ook nog 's geen spijt van lijkt te hebben. Ook wel weer mooi natuurlijk. Ben ik 2 keer blij: voor jou dat jij het doet en voor mezelf dat ik het niet doe ;-).

Anyway, ik lees mee en wens je ook verder een behouden vaart. Mocht je heelhuids terugkomen, dan nodig ik mezelf graag een keer uit om een rondje Texel of Den Helder te doen of zo (die stond toch nog, samen met Monique W?).

Groet!

Andere Marc