zaterdag 12 juni 2010

... en aan de hemel was kreukel nog plooi

Dat eten werd geroosterde zalm incombinatie met rijst en een groentemix van courgettes, paprika, ui en (de laatste verse) champigons. Aan het eten zal het in ieder geval niet liggen.Vanavond hadden we artisjokken!

 

Vanmiddag hebben we besloten dat onze haven van aankomst 'Vila do Porto' gaat zijn, op Santa Maria. Het meest oostelijke eiland van de groep, het minst bezocht door zeilers, maar wel de springplank van Columbus' reizen! Zoals het er nu naar uitziet (voor zover we dat nu natuurlijk kunnen overzien) zouden we nog voor volgend weekend aan kunnen komen. Huibert vliegt pas op de 27e terug, dus we hebben de tijd om niet direct naar Faial te varen.

 

Vandaag hadden we de rustigste dag tot nu toe (5Bf) en ook de meeste zon. En opletten blijft het devies; vandaag hadden we een bulkcarrier dichtbij (dit keer konden we z'n naam niet lezen, en reageerde hij wel op oproepen. Maar om ons op de radar te zien zou 'ie echt aan knoppen moeten gaan draaien). En vannacht stond ik bij de computer, en had de radar bij staan; op 11 mijl passeerde een schip.

 

Qua zeeleven konden we weer een dolfijn scoren (op afstand) en zag Huibert opeens een 'stoomwolk' niet ver achter de boot; walvisachtige ademde uit. Geen idee van soort.

 

Verder is de stemming opperbest en hebben we het prima naar onze zin.

 

Groet,

Marc

Geen opmerkingen: