donderdag 5 augustus 2010

crew change

Deze week zijn Joke en Jip aangekomen, de 'crew' voor de terugreis. Gisteren zouden Erna en de kinderen ook terugvliegen, maar door een vertraging mochten ze nog een nacht langer blijven, en kregen we het cadeautje van een gezellige avond tezamen. Vandaag vliegen ze als het goed is echt.
De afgelopen weken waren zeer fijn vakantievieren tussen de eilanden (zie hieronder). En nu besef ik me opeens dat ik nog maar één zeiltocht verwijderd ben van het einde van dit avontuur. Oeps...
 
Nu ja, eerst moeten we er komen. Er ligt nu nog een hogedrukgebied pal ten noorden van de Azoren, waardoor er daar nogal windstilte heerst. Maar als het goed is, schuift dat in de loop van de komende dagen een klein beetje naar het oosten, waardoor wij over de westflank ervan met ruime wind naar het noorden kunnen varen, en na een paar dagen geleidelijk de bocht naar het oosten kunnen maken (nog steeds met de wind in de rug). Het ziet er niet uit als de rechte streep die we op de heenweg konden volgen, maar de vooruitzichten zijn weer zeer gunstig.
 
Zoals het er nu naar uitziet, vertrekken we vandaag of morgen.
 
Groet,
Marc

1 opmerking:

Anoniem zei

Hoi Marc,

Een behouden vaart dan maar weer!

Ik ben nu bootloos, beetje vreemd gevoel en ook niet lekker. De Lucia was net verkocht toen een windhoos pardoes de Earl Grey tot een zielig hoopje degradeerde, total-loss. Het kan verkeren.

hartelijke groet, Pepijn