zaterdag 7 augustus 2010

Azoren uit zicht

Het is nu twee uur 's ochtends, en onder een deels bewolkte, deels sterrenhemel varen we met een knoop of vijf naar het noorden. Op dit moment klettert er een bui over ons heen. We konden nog heel lang het licht van de vuurtoren van Graciosa tegen de wolken zien, maar dat is inmiddels echt verdwenen. We hebben de Azoren nu dus echt verlaten.
Verlaten is ook de zee; de hele dag hebben we maar één schip gezien. Nog wel veel vogels, maar dat zal gaan afnemen naarmate we verder op open zee komen.
 
Zo met z'n drieën is het even uitpuzzelen wat voor wachtsysteem we gaan gebruiken. Met twee was het simpel; als de één slaapt is de ander wakker, en andersom. Maar met drie hebben we de neiging om met teveel op te blijven, waardoor de slaap in het gedrang komt. Nu ja, we zijn van plan om in één keer door te varen naar IJmuiden, dus tegen die tijd zullen we dat wel hebben uitgevlast.
 
De smeerreep van het derde rif deed vanmiddag nog even z'n best om opnieuw een rotorblad te vangen, dus daar zit nu een elastiek omheen. Raar dat we daar op de heenweg helemaal geen last van hadden, terwijl we toen vrijwel de zelfde koers voeren.
 
Tot zover,
Groet,
Marc
 
PS: bijzondere dag vandaag: mijn vader is jarig!

Geen opmerkingen: