zaterdag 14 augustus 2010

de zee, de luchten ...

Na een nacht van dobber-klotsen, motor aan, motor uit, nu weer met een lekker windje (13  knopen) met een lekker vaartje (6 kn) verder over die prachtige plas water. Alweer, voor de 8e opeenvolgende dag prachtig weer, veel zon, en 360 graden rondom prachtige wolkenpartijen. 's Nachts naast de indrukwekkende sterrenhemels ook van allerlei lichtgevends in het water te zien, naast het kleine lichtgevende spul wat we ook van de Noordzee kennen zien we hier ook lichtgevers ter grootte van een tennisballen onder de boot voorbij schieten. Ra-ra
Vogels zijn er zoals verwacht weinig te zien, verschillende soorten (pijl)stormvogels, een handjevol per dag, af en toe een stormvogeltje, naar die fladderen zo onrustig en blijven zo op afstand dat die lastig op naam te brengen zijn.
 
Door het rustige weer is het kokkerellen prima te doen, zeeen de tijd daarvoor, verbeteren we onze broodbaktechniek en hebben we gisteren genoten van een goeie pizza met zelfontpitte olijven. Verbazingwekkend hoe snel alle verse etenswaar binnen korte tijd onder de schimmel komt te zitten, tot en met gerookt spek aan toe..
Verse vis hebben de mannen nog niet aan de haak weten te slaan, maar het is hier dan ook nogal diep, 4000 meter, misschien zien ze onze haken met overheerlijke gepekoppen over het hoofd...
 
We verslinden nogal wat leesvoer van grote diversiteit (romans, thrillers, non fictie over politiek, beesten, eten enatuurlijk over walvissen en zeevogels) waar we gelukkig voorlopig ook nog niet doorheen zijn.  
Maar u eerst weer aan dek om te kijken of de reuzevissen - zeezoogdieren zich weer willen laten zien vandaag! 
 
Groet!
Joke

1 opmerking:

Anoniem zei

Ha Andere Marc (en Joke en Jip),

Terug van vakantie en even checken of je nog onderweg bent. Gelukkig gaat het allemaal goed zo te lezen. Wij zijn naar de Pyreneen geweest, ook best een hele reis hoor ;-). Daarvoor nog ff de Mont Ventoux gedaan, geen reis naar de Azoren maar wel een hele uitdaging. Kwam meer dood dan levend boven aan.

Hoop dat je snel meer wind krijgt, wanneer moet je weer beginnen? Geluiden zijn dat we snel echte collega's gaan worden. Het nieuwe kabinet wil vaart maken met samenvoeging ministeries. Ik ben voor!

Vaar wel!

Marc