zaterdag 24 juli 2010

Vakantie vieren

De afgelopen weken hebben we walvissen gekeken op Pico, vulkanen bezocht op Terceira en São Miguel, dolfijnen rond de boot gehad, gebarbequed op het strand, kortom, volop vakantie gevierd. Voor de kinderen zijn er elke dag weer nieuwe ervaringen en dat lijken ze helemaal niet erg te vinden. De eilanden zijn mooi, allemaal verschillend en de mensen zijn erg aardig. Eigenlijk is het raar dat de meeste zeilers alleen Horta (en mogelijk nog Terceira) aandoen, en de Azoren vooral als tussenstop tussen de Caraïben en Europa zien. De havens schijnen vooral in juni drukbevolkt te zijn met buitenlandse boten, en de rest van het jaar grotendeels leeg te zijn.
 
Op dit moment varen we in het Canal do São Jorge, op weg naar Velas (op São Jorge). We zijn donderdagmiddag (22 juli) vertrokken van São Miguel en hebben nogal wat gemotord vanwege het lichte weer. Inmiddels is de benzine vrijwel op, dus we mogen op 4 knopen wind proberen vooruit te komen onder gennaker. Aan de ene kant jammer dat het niet sneller gaat, aan de andere kant is het ook wel weer mooi om over een gladde zee voort te glijden met links en rechts de lichtjes van Pico en São Jorge, in het licht van de (bijna) volle maan. Voor de kinderen was het weer een nieuwe ervaring om voor de tweede nacht varend naar bed te gaan.
 
Na São Jorge staat Graciosa nog op het programma, en dan gaan we weer terug naar Faial (Horta), waar Erna en de kinderen begin augustus het vliegtuig gaan pakken, en Joke en Jip aan boord komen voor de terugreis. Tegen die tijd zal ik ook weer vaker gaan bloggen.
 
Groet,
Marc

2 opmerkingen:

Judith zei

Nou ja... zomaar tijdens biergesprek even een oud Glatisant artikel (vega) gegoogled... zie ik inene dat je in de nieuewe Glatisant hele andere avonturen beleeft!

Ja, dan blijft het met de Zilt toch wat kabbelen :-) maar mocht je weer eens platbodem willen: welkom!

Anoniem zei

Het blijft genieten, lees ik.
Ik wens jullie veel plezier en avontuur voor de terugtocht !!!
John