vrijdag 13 augustus 2010

another day...

Vandaag leek erg op gisteren; routine.
Hoewel, we hadden twee keer een overstag! Eén om 9.30 en één om 19.45 (lekker gespreid over de dag). De wind heeft er zo'n beetje de hele dag over gedaan om van noordwest naar oost naar noordoost te draaien. Nu zijn er schuchtere pogingen om uit het noorden te gaan staan. Zou ons goed uitkomen overigens.
 
De groente en het fruit hebben het nog wat moeilijk met de warme start (23 graden op de 'koele' plekken in de boot). De spitskool (die het op de heenreis zo lang uithield) begon gedeeltelijk weg te lopen, en ook de witte kool zag wat bleekjes (eigenlijk bruintjes). Grote problemen, zoals je ziet.
 
In de kabbel en klots was een ander hoogtepunt het oplopen door een andere zeilboot! Het bleek een Outremer 55 (heele grote catamaran) met aan boord een stel Zweden, onderweg van de Middellandse Zee naar Zweden (waar anders). Ze hadden langs de Portugese kust nogal op hun donder gekregen, en waren zo'n 500 mijl naar het westen uitgeweken. Inmiddels deden de instrumenten het niet meer, en of we een weerbericht hadden. Dat lukte wel. Overigens vond ik dat we ze met onze 30 voet nog vrij aardig bijhielden.
Tenslotte nog een oplopend vrachtschip aan het begin van de nacht.
 
Nog even, en ik begin het hier ook druk te vinden!
 
Nog 500 mijl tot het Kanaal.
 
Groet,
Marc

Geen opmerkingen: